Известие

Collapse
No announcement yet.

Климатик

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от IXIBIT
    Ако някой предложи с препарат-не става.......пробвано е и резултата е добър,но най-много за 5-6 дена и после пак мирише.
    А препарата струва към 20 лв
    За да не се размирисва бързо, е добре малко преди да угасиш колата, да натиснеш ЕКОН на климатроника или А/С или както там при теб се гаси компресора.

Пускаш за известно време вентилатора на макс., изпарителя се подсушава и няма как да се развъждат гадинките. Те виреят само на влажно.

Възможно и да ти е запушен дренажа с листа и боклуци и да се задържа вода в кутията на изпарителя. С една дълга еластична тел бъркаш отдолу и ще се оправи.
    Volvo XC90 D5 '06
    Alfa Romeo Spider 2.0 '90
    Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
    ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
    ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

много съм зле с тия климатици...иска ми се да почистя изпарителя защото и на мен ми понамирисва от време на време ама не го знам къде се намира и как се чисти някой може ли да обясни така че и идиот да го разбере?
      Peugeot 607 2.7 HDI 204 hp
      EX: Alfa Romeo 156 1.8 TS 144 hp ГИ
      EX: Alfa Romeo 146 1.6 Boxer

Comment

Pinko,добре си го обяснил,само ако можеш и да кажеш каде точно се намира дренажа,че нещо не мога да го намеря....под колата ли трябва да вляза за да го видя
        Alfa Romeo 146 TI 97 FACELIFT

Comment

Сори, ако офлудвам малко темата, но някой може ли да ми каже дали се регулира духането на вентилатора под предните седалки (към задните места), защото при мен под тази на шофьора духа, а под другата не.
          Alfa Romeo 145 1.4 TS '97

Comment

Първоначално публикувано от Delian
            Сори, ако офлудвам малко темата, но някой може ли да ми каже дали се регулира духането на вентилатора под предните седалки (към задните места), защото при мен под тази на шофьора духа, а под другата не.
            Може да е откачен въздуховода
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
              Питите се чистят с пароструйка, ама по-отдалеч, че ще им изкривите пластинките.

Предната пита е кондензатор на климатика, задната е радиатор на двигателя, на нея при повечето италиански коли е закачена и перката. Каналчетата се набиват с боклуци и въздуха не може да преминава. Много мърсотия се натрупва между двете пити също. Много често се задръстват с листа, косми, насекоми и всякаква гнус и гад, и нито климатика може да изстудява, нито двигателя да се охлажда добре. Малко почистване върши чудеса.

При теб лъха на мухъл от изпарителя, той по принцип е постоянно влажен и е истински развъдник на микроби и гъбички.

Антибактериален спрей, от 6 до 20 лева, има ги в Метро Практикер, Хит и къде ли не. Тези, които се продават за автомобилни климатици, най-вече по бензиностанциите, са 2 до 3 пъти по-скъпи от тези за битови климатици, а вършат същата работа.

Аз предпочитам битовите атнибактериални, щото са с по-готин аромат

Важно е да имат дълго маркуче(нонякога е хванато с ластиче за балона, понякога е навито под капачката), имайте предвид че често се откача и изпада по рафтовете на магазините и после няма как да напръскате изпарителя и въздуходовите отвътре.
              Колега много добре си обяснил сега ако кажеш и къде се намира да си погледна филтъра и евентуално да го сменя или почистя....

Alfa Romeo 146 1.6 16V TS -97г

Comment

развиваш рамената на чистачките и ги вадиш. развиваш и вадиш черната пластмаса под тях. тя е на 2 части. отдолу чистиш всичките насъбрани листа. филтъра е в дясната част на колата .махаш го и пръскаш радиатора със спрей.слагаш нов филтър и пускаш климатика на макс и си готов.
                точка

Comment

Благодаря

Alfa Romeo 146 1.6 16V TS -97г

Comment

Working...
                  X